Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ: Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕ ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΟ

Οι χθεσινές κινητοποιήσεις εργαζομένων και αιρετών στη Βουλή, ανέδειξαν για μια ακόμη φορά το χάσμα της μνημονιακής κυβέρνησης με την κοινωνία.  Ιδιαίτερα δε,  οι συναντήσεις της ΚΕΔΕ με τον Πρόεδρο της Βουλής, τους δύο συναρχηγούς της κυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη, και τους υπουργούς Στυλιανίδη, Σταϊκούρα, κατέδειξαν το θέατρο του παραλόγου που ζούμε. Οι τρεις πρώτοι «διατράνωσαν» την ιδιαίτερη ανάγκη στήριξης σήμερα του θεσμού, την αμέριστη συμπαράσταση και κατανόηση στους αιρετούς και άλλα πολλά!!! Σαν να μην κυβερνούν αυτοί, αλλά κάποιοι άλλοι, οι γνωστοί πλέον σε όλους, αντιπολιτευόμενοι – συμπολιτευόμενοι. Οι καθ΄ύλην αρμόδιοι υπουργοί βέβαια, επιβεβαίωσαν ότι τα ήδη μειωμένα, προβλεπόμενα από τις υπουργικές αποφάσεις, υπόλοιπα πόρων για το 2012 (308 εκ. ? ), εκλαμβάνονται πλέον ως διεκδικούμενα και παροχές. «Δεσμεύθηκαν» για την απόδοσή  τους, χωρίς ωστόσο να δεσμευτούν ούτε στο δωδεκατημόριο του Δεκεμβρίου. Αποτέλεσμα, η μισθοδοσία των περισσοτέρων δήμων να είναι στον αέρα, οι δε εξαγγελίες για τόνωση της αγοράς από την απόδοση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των ΟΤΑ, για άλλη μια φορά, λόγια του αέρα.
Όσον αφορά δε τις διαρκείς νομοθετικές εκτροπές σχετικά, με τη διαθεσιμότητα – απόλυση των υπαλλήλων ΙΔΑΧ Δ.Ε. και τη σύγκρουσή του, με τους αιρετούς και την ΠΟΕ-ΟΤΑ, το Υπουργείο σε μια επίδειξη αγοραίου αυταρχισμού επιμένει στην καθολική  εφαρμογή του μέτρου, χωρίς καν να έχει καταγράψει!!! τα κενά, που υποτίθεται ότι θα μπορούν να μετακινηθούν.
Η, ελέω καλπονοθευτικού συστήματος, πλειοψηφία της ΚΕΔΕ (με τιμητικές εξαιρέσεις) αποδεικνύεται καθημερινά  κατώτερη των περιστάσεων. «Διαδρομίζει» αιτώντας τα απαραίτητα, αποφεύγοντας όπως ο «διάολος το λιβάνι» κάθε συντονισμό με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων. «Ως έτοιμη από καιρό», να πανηγυρίσει για κάθε ψίχουλο «παραχώρησης» των νομοθετημένων πόρων ή μερικής εφαρμογής των υφιστάμενων νόμων, συνεπικουρούμενη πάντα από τη νεοδημοκρατική «αντιπολίτευση».
Καλούμε τους αιρετούς να αντισταθούν στις νομοθετικές πρακτικές δημοκρατικής εκτροπής, να σταθούν αλληλέγγυοι  στους αγώνες των εργαζομένων και να κινητοποιήσουν τις τοπικές κοινωνίες, για τη διαδήλωση της Τετάρτης 19/12, που στοχεύει στην υπεράσπιση των στοιχειωδών δημόσιων κοινωνικών δομών και παροχών. Καλούμε την πλειοψηφία της ΚΕΔΕ, να τηρήσει τουλάχιστον τις αποφάσεις του Συνεδρίου που η ίδια ψήφισε.
Καλούμε τις τοπικές κοινωνίες, να συμμετέχουν ενεργά και να συνδιαμορφώσουν το κίνημα της δημοκρατικής ανατροπής της κυβέρνησης των μνημονίων και της τρόικας. Για να έχει νόημα η ζωή και το μέλλον μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου