Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ

Ψήφισμα κατά της οποιασδήποτε αναβολής του χρόνου των αυτοδιοικητικών εκλογών κατέθεσαν στο Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών οι περιφερειακοί σύμβουλοι που στηρίχθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στις τελευταίες εκλογές.
Το ψήφισμα που κατατέθηκε ήταν το ακόλουθο : 


ΨΗΦΙΣΜΑ
προς το Συνέδριο της ΕΝΠΕ

Το Συνέδριο της ΕΝ.ΠΕ δηλώνει την αντίθεσή του στη μετάθεση των αυτοδιοικητικών εκλογών, διότι θα αποτελούσε αλλοίωση του περιεχομένου και της διάρκειας της εντολής που μας έδωσαν οι πολίτες με καθολική ψηφοφορία τον Νοέμβριο του 2010. Η λαϊκή κυριαρχία συνιστά το νομιμοποιητικό θεμέλιο του δημοκρατικού πολιτεύματός μας και, επομένως, σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε εμείς, αιρετοί εκπρόσωποι των πολιτών, να συναινέσουμε στην καθ’ οιονδήποτε τρόπο καταστρατήγησή της.
Επιπλέον, θεωρούμε ότι μία τέτοια πρωτοβουλία θα έστελνε προς τους πολίτες το λάθος μήνυμα ότι οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης έχουμε απομακρυνθεί από την κοινωνία και επιδιώκουμε τη με κάθε μέσο παράταση της εξουσίας μας. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν περιποιεί τιμή ούτε στο πρόσωπό μας ούτε στο θεσμό που ταχθήκαμε να υπηρετούμε.
Πιστεύουμε ότι ο ρόλος μας ως αιρετών στην Αυτοδιοίκηση είναι να βοηθήσουμε τις τοπικές μας κοινωνίες να σταθούν όρθιες μέσα στην κρίση και έχουμε εμπιστοσύνη στους πολίτες ότι θα εκτιμήσουν και στις προσεχείς αυτοδιοικητικές αρχές θετικά τη στάση μας αυτή, χωρίς να έχουμε ανάγκη από άνωθεν θεσμικές παρεμβάσεις και από μία συνταγματικά ανεπίτρεπτη αναβολή των εκλογών με οποιαδήποτε επιχειρηματολογία.

Οι προτείνοντες σύνεδροι

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου