Κυριακή 7 Απριλίου 2013

ΑΠΟΣΜΑΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ Κ. ΠΟΥΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΠΟΧΗ" (7/4/2013)

Συνέντευξη στην εφημερίδα "Εποχή" και στο δημοσιογράφο Στάθη Κουτρουβίδη έδωσε την Κυριακή 7/4/2013, ο Κώστας Πουλάκης. Ερωτηθείς, μεταξύ άλλων για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και την προετοιμασία του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για αυτές, ο Κ. Πουλάκης τόνισε :
"Οι αυ­το­διοι­κη­τι­κές ε­κλο­γές θα πρέ­πει να γί­νουν τον Ιού­νιο του 2014, στην ώ­ρα τους. Τα παι­χνί­δια που προ­σπα­θούν να παί­ξουν οι ε­ταί­ροι της τρι­κομ­μα­τι­κής κυ­βέρ­νη­σης, και οι διαρ­ροές που γί­νο­νται για πα­ρά­τα­ση της θη­τείας, μας βρί­σκουν ρι­ζι­κά α­ντί­θε­τους ό­ποια πρό­φα­ση και να ε­πι­κα­λε­στούν. Με­τά τη με­τα­πο­λί­τευ­ση δεν έ­χει ξα­να­συμ­βεί να α­να­βλη­θούν αυ­το­διοι­κη­τι­κές ε­κλο­γές, πο­λύ πε­ρισ­σό­τε­ρο αν πρό­κει­ται αυ­τό να γί­νει, προ­κει­μέ­νου να α­πο­φύ­γουν τη βού­λη­ση των πο­λι­τών.

Όπως εί­ναι γνω­στό, για την Αρι­στε­ρά η Αυ­το­διοί­κη­ση – για την ο­ποία έ­χω την ευ­θύ­νη εκ μέ­ρους της Γραμ­μα­τείας του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ – α­πο­τέ­λε­σε πά­ντα πε­δίο ση­μα­ντι­κού εν­δια­φέ­ρο­ντος και προ­νο­μια­κό χώ­ρο δρά­σης, α­φού α­πο­τε­λεί τον εγ­γύ­τε­ρο προς τους πο­λί­τες θε­σμό. Και στην ι­διαί­τε­ρα δύ­σκο­λη πε­ρίο­δο που δια­νύου­με ό­λες οι αυ­το­διοι­κη­τι­κές δυ­νά­μεις του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ βρέ­θη­καν το τε­λευ­ταίο διά­στη­μα και βρί­σκο­νται κα­θη­με­ρι­νά στην πρώ­τη γραμ­μή των α­γώ­νων για την υ­πε­ρά­σπι­ση της Αυ­το­διοί­κη­σης, τη δια­φύ­λα­ξη του δη­μό­σιου χα­ρα­κτή­ρα των κοι­νω­νι­κών α­γα­θών και των δη­μο­τι­κών και πε­ρι­φε­ρεια­κών υ­πη­ρε­σιών, κα­θώς και την οι­κο­δό­μη­ση δο­μών αλ­λη­λεγ­γύης υ­πό την αι­γί­δα των δή­μων και των πε­ρι­φε­ρειών. Πα­ράλ­λη­λα, αυ­τές τις μέ­ρες ο­λο­κλη­ρώ­νε­ται μία με­γά­λη δια­δι­κα­σία αυ­το­διοι­κη­τι­κών συ­σκέ­ψεων του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ α­νά πε­ρι­φέ­ρεια σε ό­λη την Ελλά­δα, στις ο­ποίες συ­ζη­τή­θη­καν οι θέ­σεις μας για κε­ντρι­κά αυ­το­διοι­κη­τι­κά ζη­τή­μα­τα (θε­σμι­κά, οι­κο­νο­μι­κά, α­να­πτυ­ξια­κά, πε­ρι­βάλ­λον, α­πορ­ρίμ­μα­τα, κοι­νω­νι­κές δο­μές και αλ­λη­λεγ­γύη), στην προ­σπά­θεια να γί­νει πε­ρισ­σό­τε­ρο ο­μοιο­γε­νής και κα­λύ­τε­ρα ε­πε­ξερ­γα­σμέ­νος ο αυ­το­διοι­κη­τι­κός μας λό­γος. Η δια­δι­κα­σία αυ­τή θα κο­ρυ­φω­θεί το ε­πό­με­νο διά­στη­μα με την κα­τάρ­τι­ση και την πα­ρου­σία­ση και στις δε­κα­τρείς πε­ρι­φέ­ρειες του προ­γράμ­μα­τος του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ/ΕΚΜ α­νά πε­ριο­χή.
Θεω­ρώ λοι­πόν, για να α­πα­ντή­σω ευ­θέως στο ε­ρώ­τη­μα, ό­τι η προ­ε­τοι­μα­σία μας για τις δη­μο­τι­κές και τις πε­ρι­φε­ρεια­κές ε­κλο­γές προ­χω­ρά­ει με πο­λύ θε­τι­κούς ρυθ­μούς, α­φού σε λί­γες ε­βδο­μά­δες θα έ­χου­με κα­τα­κτή­σει το πρώ­το και α­πο­φα­σι­στι­κό προ­α­παι­τού­με­νο, για να μπο­ρέ­σου­με στη συ­νέ­χεια να κα­ταρ­τί­σου­με τους συν­δυα­σμούς μας και να έρ­θου­με σε ε­πα­φή με τους πο­λί­τες. Και αυ­τό δεν εί­ναι άλ­λο α­πό μια συ­νο­λι­κή αυ­το­διοι­κη­τι­κή πρό­τα­ση, για έ­ναν ρι­ζι­κά δια­φο­ρε­τι­κό δή­μο και πε­ρι­φέ­ρεια, και έ­να άρ­τιο και συλ­λο­γι­κά δια­μορ­φω­μέ­νο πρό­γραμ­μα για κά­θε πε­ριο­χή. Έχου­με λοι­πόν κά­θε λό­γο να εί­μα­στε αι­σιό­δο­ξοι ό­τι οι δη­μο­τι­κές και πε­ρι­φε­ρεια­κές ε­κλο­γές θα α­πο­τε­λέ­σουν το «τε­λειω­τι­κό χτύ­πη­μα» στο πα­λιό, στο σά­πιο, στο ξε­πε­ρα­σμέ­νο σύ­στη­μα που ή­δη πα­ρα­παίει και θα ε­γκαι­νιά­σουν μια νέα ε­πο­χή, στην ο­ποία οι το­πι­κές κοι­νω­νίες, με μπρο­στά­ρη­δες τις δυ­νά­μεις του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, θα οι­κο­δο­μή­σουν σε κά­θε γω­νιά της χώ­ρας έ­να μέλ­λον ι­σό­τη­τας, ε­λευ­θε­ρίας, δι­καιο­σύ­νης και προ­κο­πής".
Ολόκληρη η συνέντευξη βρίσκεται στο site της "Εποχής" :http://www.epohi.gr/portal/politiki/13978-sss---s-ss)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου