Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΑΞΗΣ ΤΩΝ 4.000 ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Είμαστε ριζικά αντίθετοι με  το ενδεχόμενο κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας και μετάταξης των 4.000 δημοτικών αστυνόμων στην Ελληνική Αστυνομία.
Η κυβέρνηση, συνεχίζοντας τον ολισθηρό δρόμο των αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων, των πρόχειρων λύσεων, των αιφνιδιασμών και κυρίως των αυταρχικών και αντιλαϊκών πολιτικών, προχωρεί σε μέτρα που ποτέ δεν συζήτησε με την Αυτοδιοίκηση και τους εργαζόμενους.
Η  Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί  το μόνιμο «θύμα»,  περιορίζεται συνεχώς  το κοινωνικό της έργο,  συρρικνώνονται οι  υπηρεσίες της, «πληρώνει» τις πολιτικές του Μνημονίου και της Τρόικας.

Δεν  είναι δυνατόν μια αρμοδιότητα που έχει δοθεί στους δήμους εδώ και 28 χρόνια, προσφέροντας υπηρεσίες και διασφαλίζοντας  την εύρυθμη λειτουργία των πόλεών μας να καταργείται με τρόπο αιφνιδιαστικό και στη λογική του «πονάει δόντι κόβει κεφάλι».
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει συμβάλει τα μέγιστα στην εξυγίανση της δημόσιας διοίκησης και δεν υπάρχει κανένα πλέον περιθώριο για καμία άλλη βίαιη προσαρμογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου