Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Κ. ΠΟΥΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΗΜΕΡΗΣΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Ύστατη καταφυγή τα εκλογικά μαγειρέματα

Ο πανικός των επιτελείων της ΝΔ, αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού, μπροστά στην οργή των πολιτών που θα σαρώσει, στις επερχόμενες εκλογές, το παλιό και φθαρμένο καθεστώς των αυτοδιοικητικών στελεχών του δικομματισμού, δεν κρύβεται με τίποτα. Αφού μέτρησαν τα «κουκιά» και είδαν πως «δεν τους βγαίνουν», αφού είδαν ότι οι πολίτες ανταποκρίνονται θετικά στο προσκλητήριο αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στα μνημόνια και τον «Καλλικράτη», τώρα προωθούν, ως ύστατη καταφυγή, την κλασική, ήδη από τα μετεμφυλιακά χρόνια, συνταγή: τα εκλογομαγειρέματα. Με την απαράδεκτη αλλαγή του εκλογικού συστήματος την οποία εξήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, η κυβέρνηση, αντί επιτέλους να προχωρήσει στη μόνη δημοκρατική λύση, την καθιέρωση της απλής αναλογικής, την οποία ζητάμε εδώ και δεκαετίες, επιμένει στις «λαθροχειρίες».
Μετά από δεκαετίες ακραία πλειοψηφικών εκλογικών συστημάτων, τα οποία έδιναν το 60% των εδρών στον πρώτο συνδυασμό, η κυβέρνηση τώρα καταφεύγει σε μία πρόταση που -εκτός του ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την απλή αναλογική, παρά τις παράλογες και αντιεπιστημονικές διαβεβαιώσεις του κ. Μιχελάκη- έχει έναν και μόνο στόχο: Να αποκρύψει το βαθύτατα πολιτικό διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών και να μεταμφιέσει τους «πρόθυμους» των ιδιωτικοποιήσεων και των απολύσεων σε δήθεν «άξιους» και «ικανούς». Η αποπολιτικοποίηση των αυτοδιοικητικών εκλογών που επιχειρεί η κυβέρνηση, με το εκλογικό σύστημα που επεξεργάζεται είναι βαθιά πολιτική πράξη με υπερσυντηρητικό πρόσημο.
Η Αριστερά κάθε άλλο παρά στερείται ικανών και άξιων αυτοδιοικητικών στελεχών, ανθρώπων που δεν ενεπλάκησαν ποτέ σε παιχνίδια εξουσίας και διαφθοράς, που με καρδιά και μυαλό βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση του κόσμου της εργασίας, των κοινωνικών υπηρεσιών, των δημόσιων αγαθών και της δημοκρατίας. Και οι πολίτες θα τους επιβραβεύσουν στις επερχόμενες εκλογές και για τις προσωπικές τους αρετές, αλλά και για την πολιτική την οποία υπηρετούν, που δεν έχει καμία σχέση με τους υποτελείς των μνημονίων και της τρόικας.

[Επιμέλεια : Ηλίας Μπενεκος - Γράφουν ακόμη : Π. Κουκουλόπουλος (ΠΑΣΟΚ), Σπ. Λυκούδης (ΔΗΜΑΡ) - Ολόκληρο το δημοσίευμα της "Ημερησίας" εδώ]

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου