Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜ. ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ 4Η ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Μας προξενεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι στο παιχνίδι της «μονταζιέρας» μπαίνει πλέον και ένα ειδησεογραφικό πρακτορείο με το κύρος και την ιστορία της Deutche Welle, σε μια προσπάθεια να μπουν στο ίδιο «κάδρο» οι αιρετοί και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με τους εκπροσώπους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που συστηματικά τριγυρνούν όχι μόνο στη Γερμανία, αλλά και σε όλο τον κόσμο, για να ξεπουλήσουν τη δημόσια περιουσία, για να χαρίσουν τα κοινωνικά αγαθά και τις υποδομές πάνω στις οποίες ο ελληνικός λαός θέλει να στηρίξει την επιβίωσή του και την έξοδο από την κρίση σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.
Δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε : Γιατί, ενώ τα ονόματα των δημάρχων, αντιδημάρχων και περιφερειαρχών που συμμετείχαν στην 4η Ελληνογερμανική Συνέλευση (Νυρεμβέργη, 22-23 Οκτωβρίου) δημοσιεύτηκαν, δεν έγινε το ίδιο και για τα υποτιθέμενα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν σε αυτή; Και, γιατί η αναφορά στην παρουσία εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ στη Συνέλευση υπάρχει μόνο στο ανώνυμο ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στην ελληνική ιστοσελίδα της DW στις 24/10 και όχι στο επώνυμο ρεπορτάζ που υπογράφει ο κ. Παναγιώτης Κουπαράνης για τη γερμανική ιστοσελίδα της DW στις 29/10;
Η αλήθεια είναι μία, είναι πολύ απλή και την ξέρουν όλοι οι πολίτες, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαρχής αντιτάχθηκε ευθέως και δυναμικά στις ιδιωτικοποιήσεις, στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση και κατήγγειλε σε όλους τους τόνους ότι όλοι εκείνοι που τώρα παζαρεύουν τον πλούτο της χώρας θα λογοδοτήσουν και πολιτικά και νομικά.
Ως ΣΥΡΙΖΑ και, ειδικότερα, ως Τμήμα Αυτοδιοίκησης, παρά το γεγονός ότι λάβαμε πρόσκληση από το Γερμανικό Ινστιτούτο Rosa Luxembourg να μετάσχουμε σε συνάντηση-workshop για τα δημόσια αγαθά, για τη μετανάστευση και το ρατσισμό/νεοναζισμό, αρνηθήκαμε να παραστούμε ακόμα και εκεί, ακριβώς μη θέλοντας ούτε εμμέσως να νομιμοποιήσουμε το ξήλωμα των ΟΤΑ και το ξεπούλημα της χώρας, που μεθοδεύουν οι υποτελείς στην κυβέρνηση και την τρόικα δήμαρχοι και περιφερειάρχες που συνωστίζονται – και μάλιστα με καμάρι! –  για μια φωτογραφία δίπλα στον κ. Φούχτελ.


Ας βγουν λοιπόν εκείνοι – οι «ατζέντηδες» των μνημονίων και υπερασπιστές του «Καλλικράτη» – να απαντήσουν στον ελληνικό λαό για το έγκλημα που υλοποιούν. Εμείς είμαστε και θα παραμείνουμε συνεπείς στη δέσμευσή μας να υπερασπιστούμε τη δημόσια περιουσία. Η μέθοδος της «λάσπης στον ανεμιστήρα» είναι παλιά και, πλέον, δεν πείθει κανέναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου