Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ "ΑΥΓΗΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Π.Γ. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ : "ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΝΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ - Τ.Α."

Πηγή : www.avgi.gr
Ο στόχος, ο αέρας νίκης του ΣΥΡΙΖΑ -όπως καταγράφεται σε όλες, ανεξαιρέτως, τις δημοσκοπήσεις της τρέχουσας περιόδου- να πιστοποιηθεί και στη μάχη των αυτοδιοικητικών - περιφερειακών εκλογών διατυπώθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Η τελική εισήγηση της Π.Γ. προς την Κεντρική Επιτροπή θα διαμορφωθεί στην επόμενη συνεδρίασή της, αμέσως μετά τις γιορτές.
Στο αρχικό κείμενο, που έφερε χθες στην Π.Γ. ο Κώστας Πουλάκης, προσδιορίζεται ο παραπάνω στόχος, γεγονός που μεταφράζεται σε παρουσία των συνδυασμών που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα υποστηρίξει, στον β' γύρο, σε όλους τους μεγάλους δήμους και φυσικά και στις περιφέρειες. Ιδιαίτερη έμφαση, όπως αναμενόταν, δίδεται στη μάχη που θα δοθεί στον δήμο της πρωτεύουσας, αλλά και στην Περιφέρεια Αττικής, με το 1/3 των ψηφοφόρων. Τελικά, είτε γίνουν ταυτόχρονα με τις εθνικές εκλογές είτε όχι, οι αυτοδιοικητικές - περιφερειακές εκλογές πρέπει να καταγράψουν τη δημοκρατική ανατροπή, τις βαθιές ρίζες του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία και, την ίδια στιγμή, την περαιτέρω αναντιστοιχία κυβέρνησης και λαϊκής βούλησης.

Στην εισήγηση περιγράφεται η ανάγκη πλατιάς εκλογικής συνεργασίας με τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η Κ.Ε. (αντιμνημονιακοί - αντικαλλικρατικοί - αυτοδιοικητικοί συνδυασμοί), επιπλέον επισημαίνεται με έμφαση ότι ουδεμία συνεργασία μπορεί να γίνει με φθαρμένα κόμματα και αναξιόπιστα πρόσωπα. Ταυτόχρονα, με σεβασμό στις τοπικές ιδιαιτερότητες, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι ενωμένος σε όλους τους δήμους, προστίθεται στο ίδιο κείμενο.
Από άλλα μέλη της Π.Γ. (Σόφη Παπαδόγιαννη - Στάθης Λεουτσάκος) διατυπώθηκε η άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κατέλθει σε όλες τις περιφέρειες με ενιαίο σχήμα και όνομα, ενώ ο Αντώνης Νταβανέλλος παρατήρησε ότι, πέραν του αντιμνημονιακού χαρακτήρα των συνδυασμών, πρέπει να παρέχεται η εγγύηση της διατήρησης των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων αλλά και των εργασιακών σχέσεων των δημοτικών υπαλλήλων, όπως είναι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου