Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΚΩΣΤΑ ΠΟΥΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΑΚΡΟΠΟΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (17/2/2014)

Πηγή : www.avgi.gr
(Δείτε την ομιλία και σε βίντεο στο τέλος της ανάρτησης)
Φίλες και φίλοι,
Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Είναι μεγάλη η χαρά και η τιμή να βρίσκομαι σήμερα σε αυτό το βήμα, στην εναρκτήρια επί της ουσίας εκδήλωσή μας ενόψει των εκλογών του Μαΐου.
Των τριπλών εκλογών, για την Ευρωβουλή, για τις Περιφέρειες αλλά και για τους Δήμους της χώρας, που θα σφραγίσουν συνολικά τις πολιτικές εξελίξεις.

Οι στιγμές που ζούμε είναι ιστορικές.
Κι εμείς δεν είμαστε οι παρατηρητές, αλλά οι πρωταγωνιστές της ιστορίας.
Σε εμάς, με την ιστορική μας διαδρομή, έλαχε η ευθύνη να γίνουμε ο καταλύτης της ανατροπής στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Και σ’ αυτή στην ιστορική ευθύνη, αλλά και ευκαιρία, έχουμε χρέος να ανταποκριθούμε,
υπερβαίνοντας όλα τα εμπόδια που θα βρεθούν στο δρόμο μας,
υπερβαίνοντας ακόμα και τους ίδιους μας τους εαυτούς.


Φίλες και φίλοι,
Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Οι αυτοδιοικητικές και οι ευρωπαϊκές εκλογές του 2014, διεξάγονται μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς κοινωνικής καταστροφής.
Ο οικονομικός μαρασμός, αλλά και ο κοινωνικός καιάδας που διαμόρφωσαν οι μνημονιακές πολιτικές,
αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας από όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, όπως και από την πρόσφατη έκθεση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.
Κυρίως, όμως, η διάλυση του κοινωνικού ιστού είναι καθημερινά ορατή δια γυμνού οφθαλμού σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, όπως και σε κάθε γωνιά της χώρας.
Ανεργία, φτώχεια, κοινωνική περιθωριοποίηση, κλειστά νοσοκομεία και σχολεία, υπερχρεωμένα νοικοκυριά, κλειστές επιχειρήσεις, ανθρώπινες ζωές αφημένες στην απελπισία.

Απέναντι σε αυτή την εικόνα, ως ΣΥΡΙΖΑ εξαρχής είπαμε, ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος.
Ότι μπορούμε να σταματήσουμε την καταστροφή, να δημιουργήσουμε ένα δίχτυ προστασίας για τους πιο αδύναμους, να απαλλάξουμε τη χώρα από τη θηλιά των μνημονίων, και να εκπονήσουμε ένα πρόγραμμα, κοινωνικής, παραγωγικής, περιβαλλοντικής και δημοκρατικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Στα δύσκολα, όταν οι πολίτες αναζήτησαν διέξοδο από το μονόδρομο της καταστροφής, ως ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάσαμε να αναλάβουμε την ιστορική ευθύνη που μας αναλογούσε.
Δεν διστάσαμε την άνοιξη του 2012 να πούμε ευθέως ότι ζητάμε ψήφο διακυβέρνησης, για να αλλάξουμε πορεία για τη χώρα και το λαό.
Και δικαιωθήκαμε για την επιλογή μας αυτή.

Γνωρίζαμε και γνωρίζουμε, ότι ο δρόμος δεν θα ήταν και δεν θα είναι εύκολος.
Πιστεύουμε όμως ακράδαντα ότι είναι μονόδρομος.
Και ότι μόνο η Αριστερά έχει την πολιτική βούληση, αλλά και την ηθική ακεραιότητα, να χαράξει το δρόμο αυτό και να τον βαδίσει μαζί με την κοινωνία.

Αυτό το δρόμο καλούμαστε να βαδίσουμε και σήμερα με ορίζοντα τις εκλογές του Μαΐου.
Τις εκλογές στις οποίες όλη η Ευρώπη στρέφει το βλέμμα της και τις ελπίδες της πάνω μας.
Τις εκλογές στις οποίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο σ. Αλέξης Τσίπρας, επιλέχθηκε για να ηγηθεί της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, ακριβώς γιατί όλες οι προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης, αναγνωρίζουν και τιμούν στο πρόσωπό του τη δυναμική ανατροπής και την ελπίδα που συνιστά το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό το δρόμο καλούμαστε να βαδίσουμε και σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, με τους υποψήφιους και τις υποψήφιές μας να δίνουν το στίγμα της πανστρατιάς, όλων των γενεών, όλων των κοινωνικών ομάδων, όλων των ρευμάτων που αναφέρονται στην Αριστερά, αλλά και ευρύτερα στο δημοκρατικό, προοδευτικό, αντιμνημονιακό χώρο.
Τους υποψήφιους και τις υποψήφιες, που ήταν, είναι και θα παραμείνουν πρωταγωνιστές των κοινωνικών αγώνων για την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους και του κόσμου της εργασίας, για την οικοδόμηση ενός δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης, για την προστασία του περιβάλλοντος, των κοινωνικών αγαθών και δημόσιων χώρων, για την εμβάθυνση της δημοκρατίας σε όλα τα επίπεδα.

Δίνουμε τη μάχη με όρους κοινωνίας, με όρους κινήματος.
Τα αυτοδιοικητικά μας σχήματα, όπως και όλες μας οι δυνάμεις, είναι δίπλα, είναι στην καρδιά των αγώνων για την υπεράσπιση του ΕΟΠΥΥ και του δημόσιου συστήματος υγείας, για την κατάργηση των ληστρικών διοδίων και των αποικιοκρατικών συμβάσεων παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων στους διαπλεκόμενους μεγαλοεργολάβους, στις αγροτικές κινητοποιήσεις, στα μπλόκα σε όλη τη χώρα, σε κάθε μικρή και μεγάλη εστία αντίστασης στη βαρβαρότητα.

Φίλες και φίλοι,
Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Κλείνοντας, για να δώσω το λόγο στους συντρόφους και τις συντρόφισσες που θα τεθούν επικεφαλής αυτής της ιστορικής μάχης που δίνουμε στην Ελλάδα και την Ευρώπη, θα ήθελα να πω μόνο τούτο :
Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συνδυασμοί που υποστηρίζει, έχουν όλα τα εχέγγυα – πολιτικά, προγραμματικά, ηθικά και προσωπικά – για να νικήσουν. Για να νικήσει ο λαός.
Τις επόμενες 90 μέρες θα δώσουμε τον αγώνα όλοι μαζί, με μυαλό και καρδιά, με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και στην πολιτική μας πρόταση, με συλλογικότητα, αλληλεγγύη και ανιδιοτέλεια.
Για τους επόμενους τρεις μήνες, ας είναι οδηγός όλων μας ο τίτλος της αποψινής κεντρικής μας εκδήλωσης : «Τρεις κάλπες, μια επιλογή: Να νικήσουμε!».

Σας ευχαριστώ. Καλό αγώνα σε όλες και όλους μας.


Δείτε το βίντεο της ομιλίας του Κώστα Πουλάκη :


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου