Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ Κ. ΠΟΥΛΑΚΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΜΙΧΕΛΑΚΗ

Οι πνιγμένοι από τα μαλλιά τους πιάνονται

Εν όψει της κατάθεσης και συζήτησης στη Βουλή τροπολογίας του Υπουργού Εσωτερικών, σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών και την κατάργηση διατάξεων του νόμου περί ιθαγένειας, ο Κώστας Πουλάκης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος για την Αυτοδιοίκηση, δήλωσε τα εξής :

Η κυβέρνηση Σαμαρά επιμένει, όπως αποδεικνύεται, παρά τη γενικευμένη κατακραυγή και από τον νομικό κόσμο και από το σύνολο των πολιτικών και αυτοδιοικητικών δυνάμεων της αντιπολίτευσης, στην αντιδημοκρατική και ιδιοτελή πρακτική των εκλογικών λαθροχειριών. Η τροπολογία Μιχελάκη δεν έχει την παραμικρή πραγματική και βάσιμη αιτιολόγηση και θα μείνει στην ιστορία ως μνημείο προσπάθειας νόθευσης της λαϊκής βούλησης, γι' αυτό και στη Βουλή ως ΣΥΡΙΖΑ θα δώσουμε μάχη για την καταψήφισή της.
Πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι βουλευτές, όλα τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης που θα επιλέξουν να συσστρατευτούν με αυτή την επικίνδυνη για τους θεσμούς πανικόβλητη κυβέρνηση ότι δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στον τόπο και τη δημοκρατία. Με τέτοιου είδους εκλογομαγειρέματα – που παραπέμπουν μάλλον σε πρακτικές 1961 – εκφυλίζεται η ίδια η έννοια της δημοκρατικής πολιτικής αντιπαράθεσης.
Με την ίδια δε τροπολογία, η κυβέρνηση σπεύδει να καταργήσει τις διατάξεις του Ν. 3838/2010, σχετικά με το δικαίωμα ψήφου στις αυτοδιοικητικές εκλογές των νομίμως διαμενόντων στη χώρα αλλοδαπών πολιτών, ένα μέτρο που αντικειμενικά προωθεί την κοινωνική τους ένταξη και συνάδει πλήρως με την τάση που επικρατεί σε όλες τις δημοκρατικές χώρες διεθνώς. Περιμένουμε να δούμε αν θα δείξουν την ίδια σπουδή σχετικά με την κατάργηση των περικοπών στους μισθούς ή του χαρατσιού της ΔΕΗ, που κρίθηκαν επίσης αντισυνταγματικά πρόσφατα.


Μάλιστα, απ' ότι φαίνεται, τα κυβερνητικά “παιχνίδια” δεν έχουν τέλος, αφού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σκαρφίζονται διαρκώς νέες μεθοδεύσεις, όπως οι πρόσφατες εξαγγελίες για την κατάργηση της ψήφου των ετεροδημοτών ή την εκλογή των ευρωβουλευτών με σταυρό. Ας έχουν ωστόσο υπόψη τους ότι δεν πρόκειται να τους επιτρέψουμε να παίζουν θέτοντας σε κίνδυνο το κύρος των δημοκρατικών θεσμών. Κι επιπλέον, ας γνωρίζουν επίσης ότι τέτοιου είδους χειρισμοί δεν πρόκειται να τους σώσουν από τη λαϊκή αγανάκτηση που έχουν προκαλέσει με την καταστροφική μνημονιακή πολιτική τους. Όσο κι αν “οι πνιγμένοι πιάνονται από τα μαλλιά τους”, το κύμα της ανατροπής και της δημοκρατικής διεξόδου από την κρίση θα στείλει τους ίδιους και την πολιτική τους εκεί που ανήκουν : στον πάτο της θάλασσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου