Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ "ΑΥΓΗΣ" : Οι εκλογές "φρενάρουν" την απόλυση των σχολικών φυλάκων

Πηγή : www.avgi.gr
Ρεπορτάζ : Ηλέκτρα Βισκαδουράκη

Με δεμένα τα χέρια βρίσκεται ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, απέναντι στους 12.500 δημοσίους υπαλλήλους, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, καθώς από τον νόμο απαγορεύεται να μεταβάλει την υπηρεσιακή τους κατάσταση δυο μήνες πριν τη διεξαγωγή των εκλογών του Μαΐου και το ίδιο ισχύει δύο μήνες μετά τις αυτοδιοικητικέςεκλογές, δηλαδή έως ότου τοποθετηθούν οι εκλεγμένες δημοτικές αρχές.
Πάντως, χθες, οι σχολικοί φύλακες, που διαδήλωναν έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δέχθηκαν επίθεση από ΜΑΤ και ένας άνδρας λιποθύμησε από τα χημικά, ενώ ένας άλλος συνελήφθη και αργότερα αφέθηκε ελεύθερος. Εν τω μεταξύ, η αντιπροσωπεία των σχολικών φυλάκων, που επεχείρησε να συναντήσει τον κ. Μητσοτάκη, δεν έγινε δεκτή από τον ίδιο, αλλά από τον διευθυντή του γραφείου του κ. Μελισιώτη.

"Εξετάζεται η επέκταση του καθεστώτος διαθεσιμότητας για 4 μήνες", φέρεται να τους είπε, καλώντας τους να κάνουν αιτήσεις για τις 526 θέσεις ΥΕ βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού στα νοσοκομεία της χώρας εντός των επόμενων ημερών, καθώς η προθεσμία λήγει στις 22 Φεβρουαρίου.
"Μας είπε ότι όλα εξαρτώνται από τις διαθέσεις της τρόικας", τόνισαν στην "Α" μέλη της αντιπροσωπείας των σχολικών φυλάκων, που συνάντησαν τον κ. Μελισιώτη, οι οποίοι εξέφρασαν την απογοήτευσή τους. Ενώ χαρακτήρισαν "αοριστολογίες" τις υποσχέσεις ότι μετά τη λήξη της διαθεσιμότητας ενδεχομένως να "ανοίξουν" θέσεις εργασίας στο πλαίσιο της κινητικότητας για τους 1.697 σχολικούς φύλακες, που θα βρεθούν χωρίς δουλειά από τις 23 Μαρτίου, που λήγει η διαθεσιμότητα. Ωστόσο, ο κ. Μελισιώτης εξέφρασε την επιφύλαξη ότι αυτό πρέπει να συναποφασιστεί με την τρόικα και ότι προς το παρόν το υπουργείο δεν μπορεί να δεσμευτεί επ' αυτού.
Πάντως, για το ζήτημα των 1.500 ενσήμων για την περίοδο 2001-2006, που οι σχολικοί φύλακες ήταν ενταγμένοι στο πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας στην φύλαξη σχολικών κτηρίων και δεν τα έχουν λάβει ακόμη, ο κ. Μελισιώτης αρκέστηκε να πει πως "γίνεται προσπάθεια να αποδοθούν τα ένσημα μετά τη λήξη της διαθεσιμότητας". Ωστόσο, οι περισσότεροι σχολικοί φύλακες καταφεύγουν στη Δικαιοσύνη, καθώς οι απαντήσεις που λαμβάνουν από το ΙΚΑ είναι αρνητικές. "Δεν περιμένουμε τίποτα από την κυβέρνηση σε αυτό το ζήτημα, γιατί όσοι από εμάς προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη έχουμε πάρει στα χέρια μας θετικές αποφάσεις", επισημαίνουν οι σχολικοί φύλακες, που οργανώνονται για τις επόμενες κινητοποιήσεις.
Στο πλευρό των σχολικών φυλάκων βρέθηκαν χθες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παν. Κουρουπλής και Αλ. Μητρόπουλος, με τον τελευταίο να δεσμεύεται ότι "η Κ.Ο. του θα φέρει το θέμα της παράτασης της διαθεσιμότητας στη Βουλή προκειμένου να εξευρεθεί λύση για την επαναπρόσληψη όλων και προκειμένου να δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία και την οικονομική εξόντωση της συμπαθούς και μεγάλης κατηγορίας των σχολικών φυλάκων".

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου