Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ "ΑΥΓΗΣ" : Αποσύρθηκε η "ντροπολογία" για ασυλία σε δημάρχους, περιφερειάρχες

Πηγή : www.avgi.gr
Ρεπορτάζ : Κώστας Πουλακίδας
Οι αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ακόμη και του ΠΑΣΟΚ, υποχρέωσαν την κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία η οποία έδινε ποινική ασυλία σε δημάρχους και περιφερειάρχες που παρέλαβαν έργα τα οποία δεν είχαν εκτελεστεί όπως προέβλεπε η προκήρυξη του έργου. Υπογραμμίζεται ότι ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης αναγκάσθηκε να αποσύρει εσπευσμένα την επίμαχη τροπολογία, ακολουθώντας διαδικασία που δεν προβλέπεται από τον κανονισμό της Βουλής.
Η τροπολογία (που έφερε την υπογραφή μόνο του βουλευτή της Ν.Δ. Σάββα Αναστασιάδη...) είχε ψηφιστεί την Πέμπτη και κανονικά δεν μπορούσε να αλλάξει ούτε κεραία, καθώς χθες έπρεπε να γίνει η ψήφιση στο σύνολο του νομοσχεδίου, που είναι διαδικασία τυπική. Όμως ο Γ. Μιχελάκης ανακοίνωσε ότι αποσύρεται η τροπολογία: "Μετά τη συζήτηση που έγινε, θα την αποσύρουμε προκειμένου να την επαναδιατυπώσουμε".

Τι είχε προηγηθεί; Αρχικά οι αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να την χαρακτηρίζουν "τροπολογία τύπου Πάχτα" και να κάνουν λόγο για "ντροπολογία". Το σκηνικό συμπληρώθηκε χθες, όταν το ΠΑΣΟΚ πληροφορήθηκε ότι από την τροπολογία μεταξύ άλλων ενδέχεται να ευνοείται ο Παναγιώτης Ψωμιάδης για τα έργα που (δεν) έγιναν στη λίμνη Κορώνεια! Τότε κοινοβουλευτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ επικοινώνησαν με τον υπουργό Εσωτερικών και του ζήτησαν την απόσυρση της τροπολογίας (την οποία είχε κάνει δεκτή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, που είναι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ!).
Υπενθυμίζεται ότι η τροπολογία ανέφερε πως δεν αντιμετωπίζουν ποινικές ευθύνες δημόσιοι λειτουργοί που παρέλαβαν έργα τα οποία είναι παραπλήσια με αυτά που περιλαμβάνονταν στη σχετική προκήρυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου