Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΤΖΟΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΔΕ 30-9-2014

«H ΚΕΔΕ στη σημερινή της συνεδρίαση 30-9-2014 επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά – μάλλον ύστατη για αυτό το Δ.Σ –τη συμπόρευση της με τις μνημονιακές πολιτικές και την συγκυβέρνηση που τις υπηρετεί.
Το Δ.Σ ξεκίνησε με μια επίθεση του απερχόμενου Προέδρου εμμέσως πλην σαφώς στο ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις του στο θέμα της αξιολόγησης και του επανελέγχου των συμβάσεων και στη συνέχεια άφησε ακάλυπτους συναδέλφους αυτοδιοικητικούς, καλύπτοντας τους κυβερνητικούς χειρισμούς.
Συγκεκριμένα η πλειοψηφία της απέρριψε την πρόταση του Σπύρου Τζόκα που έλεγε να αποδοκιμασθεί η ποινικοποίηση της αυτοδιοίκησης σ’ ένα εξόχως πολιτικό θέμα, που εκφράστηκε με την παραπομπή των πέντε Δημάρχων και την τρομοκρατία της διαφορετικής άποψης.
Η παραπομπή, ως γνωστό, στοχοποιούσε απολύτως επιλεκτικά τους Δημάρχους της Αριστεράς, αφήνοντας στο “απυρόβλητο” τους εκλεκτούς της ΝΔ για την ΚΕΔΕ. Η πρόταση του Σπύρου Τζόκα συμπληρώνονταν με τη δέσμευση της ΚΕΔΕ να υποστηρίξει νομικά τους πέντε Δημάρχους.
Η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ απέρριψε την πρόταση, κρίνοντας προφανώς ότι οι πέντε Δήμαρχοι καθώς και όλοι οι αιρετοί που υπερασπίζονται τις εργασιακές σχέσεις, την αποτελεσματική λειτουργία και το δημόσιο χαρακτήρα των δημοτικών υπηρεσιών, είναι παράνομοι και δεν μπορούν να αντιδρούν στη δήθεν νομιμότητα που επιβάλλει η Τρόικα και οι εδώ υποτελείς τους.
Τέλος, εσωτερικές συγκρούσεις ενόψει και των εκλογών στα συλλογικά όργανα μετέτρεψαν την αρχική συμφωνία της πλειοψηφίας στη δήθεν νομιμότητα των ελέγχων σε ένα νερόβραστο ψήφισμα που στρογγυλοποιούσε τα πάντα και επιδεχόταν διαφόρων ερμηνειών.»

Ο Σπύρος Τζόκας είναι:
Μέλος του Δ.Σ της ΚΕΔΕ

Συντονιστής του Τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου