Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

ΨΗΦΙΣΜΑ (Ριζοσπαστικής Περιφερειακής Πρωτοβουλίας και Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας)

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝ.ΠΕ- ΚΕΔΕ 11/5/2018
ΨΗΦΙΣΜΑ 
Ριζοσπαστικής Περιφερειακής Πρωτοβουλίας και Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας


  • Το σχέδιο “Κλεισθένης Ι” αποτελεί βάση συζήτησης γιατί, παρά τις αστοχίες του, συνιστά ένα πρώτο μεταρρυθμιστικό βήμα ενίσχυσης της Τοπικής Δημοκρατίας και Ανάπτυξης. Πρώτο βήμα ενός Οδικού Χάρτη που πρέπει να περιλαμβάνει τους παρακάτω “σταθμούς”, “Κλεισθένης Ι” Συνταγματική Αναθεώρηση / έξοδος από σκληρή Μνημονιακή Επιτροπεία – Κλεισθένης ΙΙ, όπου θα αποτυπώνονται οι αναγκαίες θεσμικές αλλαγές και θα διασφαλίζονται οι απαραίτητοι πόροι για την επίτευξη της Αποκέντρωσης με Αυτοδιοίκηση και Δημοκρατία στην Ελληνική Πολιτεία.


  • Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να συμμετέχει ουσιαστικά στην διαδικασία και άμεσα να επεξεργαστεί τις αντιπροτάσεις της άρθρο άρθρο, προτείνοντας διορθώσεις και προσθήκες.


  • Ο Υπουργός πρέπει να δεχθεί ως ουσιαστικό τέλος της διαβούλευσης την ημέρα ψήφισής του στη Βουλή.


  • Επίσης η ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ να επεξεργασθούν απο κοινού  πρόταση για την Συνταγματική Αναθεώρηση (στα άρθρα 101 – 102 – 103) που θα ενσωματώνει τις αρχές της εγγύτητας και της επικουρικότητας. Πρόταση που θα αποσαφηνίζει την σχέση μεταξύ των δύο βαθμών και την σχέση τους με το κράτος στο πλαίσιο της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου